Teksten

corrigeren of redigeren

Heb je zó lang gezwoegd op die tekst, zitten er toch nog fouten in. Soms kom je er pas achter als je tekst al gepubliceerd of gedrukt is. Herstellen kan niet altijd. Dan maar hopen dat het niemand opvalt. Zonde. Volgende keer beter. Zo hoeft het niet te gaan. Als je je tekst door mij laat controleren, heb je altijd een juiste tekst : foutloos, duidelijk en lekker leesbaar.

Wat ik voor je doe

Verbeteren van spelfouten
Verbeteren van grammaticale fouten
Correct toepassen van leestekens
Zinsbouw controleren
Verbeteren van een inconsistente manier van schrijven

Corrigeren of redigeren

Als je je tekst laat corrigeren, verbeter ik taalfouten, grammatica, interpunctie en consistentie. Voor de rest blijft de inhoud gewoon zoals die was. Het blijft dus jouw tekst, met jouw stijl. Maar dan wel foutloos.

Redigeren gaat een stapje verder en is handig als je zelf eigenlijk niet goed weet of je tekst wel goed in elkaar steekt. Als redacteur verbeter ik de stijl en de opbouw. Ik schuif met woorden en zinnen en soms met hele alinea’s. De essentie blijft hetzelfde, maar je hebt uiteindelijk een duidelijker en sterker verhaal.

Handgeschreven teksten

Soms is het gemakkelijker om een tekst met de hand te schrijven. Helaas zijn deze teksten moeilijker om te delen of te verwerken in de huidige elektronische wereld. Dat betekent dat teksten die met de hand geschreven zijn eerst gedigitaliseerd moeten worden, voordat ze verspreid kunnen worden. Het grote nadeel hiervan is dat het uittypen van teksten erg veel tijd kost.

Laat daarom geschreven teksten uitwerken naar Word of zelfs PDF. Zo ben je verzekerd van een foutloze overname van de handgeschreven tekst. Tijdens deze handeling kunnen wij (indien gewenst) de tekst meteen redigeren en waar nodig corrigeren

Tekst in PDF

Je hebt een aantal documenten in PDF en je wil deze graag verwerken. Maar dat lukt niet, omdat je het niet voor elkaar krijgt om het PDF-bestand om te zetten naar een Word-bestand. Geen nood! Het PDF-bestand kan worden omgezet in Word, waardoor de bestanden bewerkbaar worden.

Correctie zakelijk

€ 27,-- / 1000 woorden

Correctie van een Nederlandstalige tekst.
E-books, brochures, flyers, webteksten, blogs, artikelen, et cetera.
Correcties in zowel Word als pdf mogelijk.

* tarief exclusief btw

Correctie (zakelijke) correspondentie

€ 8,-- / 1000 woorden

Correctie van mail, brieven, verslagen, rapporten et cetera.
Nakijken van spelling, grammatica, stijl, interpunctie, formuleringen en zinsstructuur.
Correcties d.m.v. 'aanwijzingen' in Word.

* tarief exclusief btw

Correctie scriptie

€ 8,-- / 1000 woorden

Correctie van een Nederlandstalige scriptie.
Nakijken van spelling, grammatica, stijl, interpunctie, formuleringen en zinsstructuur.
Correcties d.m.v. 'aanwijzingen' in Word.

* tarief exclusief btw